vineri, 16 mai 2008

Daca sap prin memorie

În Italia vara trecută se purtau chiloţii, chiloţii la vedere. Toţi locuitorii cu vârsta sub 30 de ani îşi scoteau lenjeria intimă la plimbare. Pantalonii erau lăsaţi în vine şi lăsau să se vadă imprimeuri cu Tweety, cu Mini Mouse sau floricele, în cazul băieţilor nu se purtau personaje Disney ci mesaje. Ea îl plimba pe Tweety iar el avea pasiunea scrisă cu roşu aprins. Nu se purta lenjeria albă, era clar pentru toată lumea eşti o cârpă de praf ambulantă. Unde te aşezai, curăţai.
Între orele 12 – 15 era pauza de masă pentru toate desuurile. Toţi chiloţii se retrăgeau pentru un duş răcoritor. Rar dacă mai îndrăzneau vreo pereche să înfrunte soarele arzător şi să rişte să se decoloreze. În pauză de masă mulţi chiloţei se mutau, tot la vedere, pe sârmele de rufe care atârnau deasupra străzilor. Acolo e locul lor, în stradă, să-i vadă lumea.
Cu lenjeria curată se mai ieşea la o plimbare seara. O parte din cei care erau mândri de chiloţii lor ridicaţi până la gât mergeau în parc. Acolo ştergeau orice urmă de praf , îmbătaţi fiind de mirosul de ţigări cu marijuana. Nici puştiul cu chiloţii albi nu mai era atent la ce gard ştergea, şi-a cumpărat şi el un ghiveci cu marijuana, e 8 euro la colţul străzii.Pe la ora 23 toate desuurile dispar brusc. Toată lumea la culcare şi mâine va timp să-şi scoată chiloţii la plimbare.

Niciun comentariu:

Powered By Blogger